Beluister het lied aandachtig en lees daarbij de songtekst.
Houd de volgorde aan, neem je tijd.

Gebed voor een vriendin

Vader, hoe kan het toch dat mijn vriendin
die eens zo vurig hield van U nu vertwijfeld is,
en zo ver van U verwijderd 

Heer, laat mij zien, Uw hart, wat U denkt
Wat wilt U tot haar zeggen Heer?
Wat ziet U, wat zijn Uw gevoelens, Vader?

Heil’ge Geest, stort Uw liefde uit over haar, 
laat het vuur weer branden in haar hart
Laat haar zien
dat U hier met wijd open armen op haar wacht

Laat haar zien, Uw hart, wat U denkt
Wat wilt U tot haar zeggen Heer?
Vader, wat ziet U, wat zijn Uw gevoelens, Vader?

Wat wilt U tot haar zeggen Vader?

Kom dichterbij, kom bij Mij
Spits je oren, hoor mijn stem
Elk werelds geluid, zet het uit, 
En zing mee met Mijn hart, 
Ik weet dat je het kan

Ik weet dat je Mij zien kunt 
Jij kunt Mij nog steeds horen
Ik weet dat je Mij vinden zult
en mijn hartslag voelt voor jou: 
Ik hou nog steeds van jou
Ik hou nog steeds van jou

Begin met één hartslag 
En voel je mijn hartslag
dan weet je weer hoeveel ik van je hou
Ik hou nog steeds van jou
Ik hou nog steeds van jou

Ik hou van je

©SONMusic 2024

Mijn gedachten en Gods gedachten

Jij kent jezelf het beste. Je weet wat je denkt, wat je voelt en wat je verlangens zijn. Niemand weet wat er in jou omgaat tenzij je het anderen laat weten, verbaal of fysiek. Zo weet alleen de Geest van God wat er in God is … Of … ?

(BB) 1 Corinthiërs 2 11 Wie kan weten wat er diep in de gedachten van een mens leeft? Dat kan toch alleen zijn eigen geest? Zo weet ook alleen Gods eigen Geest, wat er in God is. 12 En wij hebben niet de geest van de wereld gekregen. Nee, wij hebben de Geest van God gekregen. Daardoor kunnen we weten wat God ons heeft gegeven. 

Wanneer we Jezus aannemen als onze Redder en Koning van ons leven, dan ruilen we de geest en het gedachtengoed (of beter gedachtenslecht) van de natuurlijke wereld in voor Gods Heilige Geest die in ons Zijn bovennatuurlijke, Heerlijke, briljante denkpatronen weeft. Gedachten vol hoop en leven. Liefde vloeit rechtstreeks uit het Vaderhart in ons ‘zijnZijn’. Een ‘ik weet dat ik Gods geliefde zoon of dochter ben, veilig geborgen met Christus in God’ nestelt zich in ons binnenste.

(BB) Colossenzen 3  Geef de hemelse dingen de eerste plaats in je leven, en niet de aardse dingen. Want jullie zijn al dood wat de aardse dingen betreft. Jullie nieuwe leven is nu met Christus in God verborgen.

Niet langer komen de wereldse stemmen als eerste binnen bij ons. Niet langer koersen we op wat er in de wereld te koop is. Het is waardeloos geworden, de glans is eraf. Want diep binnenin ons spreekt Wijsheid tot ons, sprankelend, als de ‘Eerste’. 

(BB) 1 Corinthiërs 2 12 b Daardoor kunnen we weten wat God ons heeft gegeven. 

Alleen door Gods Heilige Geest kunnen we begrijpen wat Gods plan is voor ons mensen:

(BB) 1 Corinthiërs 2 Maar de wijsheid waar ik over spreek, is de wijsheid van God. Het gaat daarbij over dingen die heel lang verborgen waren. Maar nu zijn ze aan ons bekend gemaakt. Ik bedoel het plan dat God al vanaf het begin van de tijd had klaarliggen om ons te redden. De geestelijke machten van deze wereld wisten niet hoe Hij dat wilde doen. Als ze het wél hadden geweten, zouden ze de hoogste Heer niet hebben gekruisigd. Maar het is gegaan zoals er in de Boeken staat: “Niemand heeft ooit zoiets gezien. En niemand heeft ooit zoiets gehoord. Geen mens heeft ooit zoiets kunnen bedenken. Maar zó is Gods plan voor de mensen die van Hem houden.” 10 En nu heeft God aan óns zijn plan bekend gemaakt door zijn Geest. Want Gods Geest weet alles. Hij weet ook de diepste gedachten en plannen van God.

Zonder Gods Geest is het onmogelijk voor ons mensen om dit plan van God te ‘ont-dekken’. Om het cadeau van redding en verlossing door Jezus Christus uit te pakken en te bewonderen en aan te nemen, te ontvangen hebben we een WAARHEIDS openbaring nodig van de Heilige Geest. Gods Geest, de Heilige Geest, bewerkt in ons een innerlijk weten, een goddelijk inzicht en begrip van dit geschenk van levens-volheid aan ons. Een hoger bewust-‘zijnZijn. Een volledige overtuiging van het hogere bestemmingsplan, door geloof  in Jezus Christus alleen. Wat een gift van ‘meerwaarde’ die Jezus heeft vrij-gegeven door Zijn offer aan het kruis. Het contact tussen hen die geloven in Jezus en God de Vader is hersteld. De Heilige Geest geeft en deelt rijkelijk met ons de volwassen, rijp geheiligde gedachten van de ‘Ware’, de diepste gedachten en plannen van God. Wat een voorrecht. 

(BB) 1 Corinthiërs 2 13 Over die dingen spreken we dan ook. Maar niet met woorden die uit menselijke wijsheid komen. We spreken erover met de woorden die de Geest ons geeft. Zo kunnen we geestelijke dingen ook met de hulp van de Geest vertellen en begrijpen. 14 Maar mensen die Gods Geest niet hebben, kunnen de dingen van Gods Geest niet begrijpen. Ze vinden ze belachelijk. Ze kunnen ze niet begrijpen, omdat ze alleen geestelijk te begrijpen zijn. 15 Maar mensen die Gods Geest hebben, kunnen alles begrijpen. Maar zijzelf zijn voor de ongelovigen niet te begrijpen. 16 Want de Boeken zeggen: “Wie kan begrijpen wat de Heer denkt en wat zijn plannen zijn? Wie zou Hem goede raad kunnen geven?” Maar wíj hebben dezelfde manier van denken als Christus gekregen zodat we Hem kunnen begrijpen.

Dichter bij God komen dan dit kan niet. Wil je ‘dichterbij’ God komen? Met Gods Geest en Zijn hoge hemelse gedachten in ons zijn we gezegend om een zegen te zijn voor God en anderen. Als jij in Jezus geloofd, dan is dit een gegeven: jij hebt toegang tot de gedachten van Christus. Of je je er al bewust van bent of niet. Geweldig.

Wil jij de stem van Jezus, de goede herder, beter leren horen, begrijpen en volgen? Of wil je dit voor iemand die jou lief is? Wordt dan eerst even stil, neem een moment en vraag De Heilige Geest om jouw hartslag en die van jouw Hemelse Vader één te maken en bid dan hardop met mij mee.


Bid je hardop mee met mij? (gebed voor jouw persoonlijk)

Dank u Hemelse Vader voor het voorrecht om met U te mogen ‘mee’-denken’. Ik heb dat niet verdient en ik heb er niets voor hoeven doen. Vergeef mij waar ik in de wereld, in het vlees heb gewandeld en gehandeld. Ik keer mij af van de wereld en ik richt mij volledig op U, ik kom naar U, tot U, ik richt mijn gedachten op U. Ik voeg mijn gedachten in U, in Christus. Help mij Jezus, kom mijn ongeloof tegemoet. Ik vraag U om mij te zegenen met een grotere bewustwording van de leiding en werking van Uw Heilige Geest in mij. Zegen mijn oren om UW gedachten-goed te horen. Ik dank U Heilige Geest voor Uw hulp. Leid mij in alle Waarheid. Leid mij in paden van gerechtigheid voor de glorie van de Naam van Jezus. Leid mij op de weg van eeuwig Leven. Dank U dat ik deel mag hebben aan Uw Goddelijke natuur. Openbaar Uw plan voor mijn leven. Leer mij U te delen en meer en meer over U te spreken met anderen. In Jezus’ Naam. Amen.

Wil jij dat iemand in jouw kring de stem van Jezus, de goede herder, beter leert horen, begrijpen en volgen? Neem dan de naam van die geliefde persoon ( …) in gedachten en bid dan hardop met mij mee.

Bid je hardop mee met mij? (voorbede voor een geliefde)

Heilige Geest, maak de hartslag van ( … ) en die van zijn/haar Hemelse Vader één. Laat ( … ) Uw hartslag horen zodat ( … )  kan meebewegen met Uw ritme, Uw liefde, Uw hart. Geest van waarheid, kom en vul de gedachten van ( …) met Uw gedachten. Help ( … ) Jezus, kom zijn/haar ongeloof tegemoet. Ik vraag U om ( … )  te zegenen met de bewustwording van de leiding en werking van Uw Heilige Geest in hem/haar. Zegen de oren van ( … ) om UW gedachten-goed te horen. Ik dank U Heilige Geest voor Uw hulp. Leid ( … )  in alle Waarheid. Leid ( … )  in paden van gerechtigheid voor de glorie van de Naam van Jezus. Leid ( … )  op de weg van eeuwig Leven. Dank U dat ( … )  deel mag hebben aan Uw Goddelijke natuur. Openbaar Uw plan voor zijn/haar leven. In Jezus’ Naam. Amen.

bunq

Deze devo wordt je gratis aangeboden. Vind je de devo en het lied waardevol? Verras Sandra @SONmusic dan met een kopje koffie, met of zonder appeltaart :).

#iguru_soc_icon_wrap_66dcf7b3b07e5 a{ background: #f5f7f8; }#iguru_soc_icon_wrap_66dcf7b3b07e5 a:hover{ background: #3eb3ef; border-color: #00bda6; }#iguru_soc_icon_wrap_66dcf7b3b07e5 a{ color: #333949; }#iguru_soc_icon_wrap_66dcf7b3b07e5 a:hover{ color: #ffffff; }.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b08391{ color: #333949; }.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b08391:hover{ color: #ffffff; }.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b08391{ background: #f8f8f8; }.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b08391:hover{ background: #3eb3ef; }#iguru_soc_icon_wrap_66dcf7b3b07e5 .soc_icon.fab.fa-twitter:before {font-size: 0;}#iguru_soc_icon_wrap_66dcf7b3b07e5 .soc_icon.fab.fa-twitter:hover:before{display: inline; font-size: 1.2em;}.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b08592{ color: #333949; }.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b08592:hover{ color: #ffffff; }.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b08592{ background: #f8f8f8; }.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b08592:hover{ background: #284baf; }#iguru_soc_icon_wrap_66dcf7b3b07e5 .soc_icon.fab.fa-facebook-f:before {font-size: 0;}#iguru_soc_icon_wrap_66dcf7b3b07e5 .soc_icon.fab.fa-facebook-f:hover:before{display: inline; font-size: 1.2em;}.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b086c3{ color: #333949; }.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b086c3:hover{ color: #ffffff; }.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b086c3{ background: #f8f8f8; }.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b086c3:hover{ background: #c135b6; }#iguru_soc_icon_wrap_66dcf7b3b07e5 .soc_icon.fab.fa-instagram:before {font-size: 0;}#iguru_soc_icon_wrap_66dcf7b3b07e5 .soc_icon.fab.fa-instagram:hover:before{display: inline; font-size: 1.2em;}.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b087f4{ color: #333949; }.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b087f4:hover{ color: #ffffff; }.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b087f4{ background: #f8f8f8; }.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b087f4:hover{ background: #007bb5; }#iguru_soc_icon_wrap_66dcf7b3b07e5 .soc_icon.fab.fa-linkedin-in:before {font-size: 0;}#iguru_soc_icon_wrap_66dcf7b3b07e5 .soc_icon.fab.fa-linkedin-in:hover:before{display: inline; font-size: 1.2em;}.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b08915{ color: #333949; }.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b08915:hover{ color: #ffffff; }.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b08915{ background: #f8f8f8; }.iguru_module_social #soc_icon_66dcf7b3b08915:hover{ background: #dd3333; }#iguru_soc_icon_wrap_66dcf7b3b07e5 .soc_icon.fab.fa-youtube:before {font-size: 0;}#iguru_soc_icon_wrap_66dcf7b3b07e5 .soc_icon.fab.fa-youtube:hover:before{display: inline; font-size: 1.2em;}