Worship Ministry 2018 - Een reisverslag
KAMPALA, OEGANDA 28 Maart - 8 April 2018

WOENSDAG 28 Maart

Na een goede vlucht naar Entebbe, met een tussenstop in Kigali, Rwanda, worden Johan Verhoef (Forerunner ministries / House of prayer Amersfoort) en ik warm verwelkomd door Isaac, zijn vrouw Sylvia, Rachel en Henry. We rijden naar het huis van Honorable Judith Babirye want daar zullen we verblijven. Het is donker en na middernacht wanneer we de weg van Entebbe naar Kampala af rijden.

 

DONDERDAG 29 Maart

Deze avond rijden we met Honorable Judith Babirye naar Jinja, naar een ‘crusade’, een evangelisatie campagne. We stoppen eerst nog bij een klein ziekenhuis waar Judith een 3-jarig meisje bezoekt die brandwonden heeft opgelopen door kokend water. Honorable brengt dit bezoek, ook al zijn we laat voor de crusade en wachten de crusade leiders op onze komst. We worden bij het podium afgeleverd, onder begeleiding van bewakers. 

Onze eerste ministry opdracht is het publiek 3 minuten toespreken tijdens de crusade in Jinja. Johan en ik delen beide ons hart met en voor de mensen. Wat een indrukwekkende ervaring om God’s hart te ervaren voor deze mooie mensen en Oeganda. De Heilige Geest werkt krachtig en mensen ontvangen bevrijding.

 

Vrijdag 30 Maart

We zijn bij de United Christian Centre – Inner man ministries – in Kamplala voor de goede vrijdag worship dienst. Hier brengt Johan een diepe boodschap. Een boodschap over hoe veel Jezus van ons houdt. Zoveel, dat Hij naar de aarde kwam, mens werd, en zichzelf vernederde aan het kruis. Hij werd geslagen, veracht en verraden. Toch gaf hij hen die Hem doodden kracht om te doen wat moest gebeuren.  De openbaring over het Abraham-verbond maakt diepe indruk.

Ik zing mijn lied ‘Altar of grace’ in de ministry tijd na de preek. Samen met host Honorable Judith, parlementslid voor het district Buikwe, en een vooraanstaand en gerenommeerd Oegandese worship leader en recording artist met diepe passie voor Jezus en mensen, en ook samen met Isaac Ssenyonjo (ons contact persoon die deze missie trip organiseert vanuit de jeugdbeweging Youth Revival Movement, YRM, welke hij leidt) volgt een tijd van worship, gebeds ministry en vernieuwde toewijding aan God.

 

Zaterdag 31 Maart 

We rijden naar de YMCA universiteit voor een studentendienst. Honarable gaat met ons mee en moedigt de studenten aan met een kort woord vanuit de Bijbel en worship songs.

Isaac spreekt de jongeren daarna toe met veel humor, vanuit zijn hart.

Wat een geweldig werk doet hij hier, een enorme steun voor deze studenten. Het raakt me hoe hij met de studenten omgaat. 

 

 

Ook Johan spreekt de jongeren toe vanuit zijn hart. Ik moedig de jongeren aan om nooit hoop los te laten of op te geven, maar om altijd ‘bubbly en alive’ te blijven: vol leven, bruisend.  Ik zing een spontaan lied over Christine, een van de studentes, dit raakt haar diep. Aanbidding en dans volgt, uren lang. Drie studenten geven hun hart aan Jezus. Halleluja!

 

PAAS ZONDAG 1 APRIL

We vieren Pasen in Kampala. We bezoeken een kerk waar Johan preekt over de eindtijd en waar ik het woord “Vreugde” breng, in een aanmoediging en ook in liederen. Ik deel dat ik de indruk heb dat God specifiek aan deze kerk een sleutel wil geven voor doorbraak en deze sleutel is vreugde. Ik ben vereerd wanneer Honorable me op het platform komt ondersteunen met zang wanneer ik het lied ‘I’m trading my sorrows’, ‘O Happy day’ en ‘Salvation belongs to our God’ zing. Ik laat de capabele muziekgroep van de kerk me spontaan begeleiden. Deze hele week wordt ik al ondersteund door Oegandese topmusici, een geweldig voorrecht.

MAANDAG 2 APRIL

In de morgen, wanneer we voorbereiden op deze dag, welt er een nieuw lied op in mij: ‘You are the reason’. Ik besluit om het lied te zingen wanneer we de Multitech Christian Fellowship bijeenkomst in de middag gaan bezoeken want daar komen worship leiders en muzikanten bij elkaar voor een worship training.

Host Able Kakembo heet ons van harte welkom en we beginnen met een tijd van aanbidding. Isaac, Patricia en Godfrey leiden om beurten in aanbidding.

 

Johan geeft een overzicht van de 24/7 gebeds- en aanbidding beweging en hoe deze de weg bereid voor de terugkomst van Jezus. Hij leert de studenten ook hoe ze Bijbelgedeelten spontaan uit kunnen zingen. 

Daarna onderwijs ik de studenten over ‘identiteit’. We doen een oefening waarbij we de Heilige Geest vragen om ons een naam te geven, een naam die onze identiteit en roeping reflecteert. Dit is nieuw voor de meesten. 2 studenten delen wat ze de Heilige Geest hoorden zeggen of waaraan ze herinnert werden. Daarna volgt nog een intense tijd van aanbidding waarin de Heilige Geest krachtig op ons aanwezig was.

 

DINSDAG 3 APRIL

 Vandaag gaan we naar the Mukisa Arcade voor de 1e van de 4 lunch hours. Johan preekt over de eindtijd en de terugkomst van Jezus en preekt vanuit Mattheus en Openbaring. We komen 10 minuten van tevoren aan. Dit is net genoeg tijd voor Johan om zichzelf voor te stellen aan pastor John Bunjo. 

 

Het welkom is warm. We proeven oprechte liefde, passie en een een diep vertrouwen op God. Na afloop brengt Patricia ons naar het middagprogramma. Het is door God gegeven dat ze ons ondersteunt met aanbidding wanneer we bij ‘The Bride of Christ’ kerk zijn, net buiten Kampala. De pastor en zijn vrouw zijn heel vriendelijk en ontvangen ons ook weer heel hartelijk. Doordat het regent is de opkomst niet heel groot. Ik geef een vocal training en geef input over hoe 4 worship leiders in eenheid aanbidding kunnen leiden, samen de Heilige Geest volgend, in geestelijke eenheid.

 

 

 

WOENSDAG 4 APRIL

Vandaag zijn we weer bij ‘the lunch hour.’ Het is goed om te zien hoe vuur en licht in Johan’s ogen schijnen wanneer hij in de Heilige Geest het woord brengt over de eindtijd. 

Ik introduceer zijn spreekbeurt met spontane aanbidding en zing Openbaring 5 spontaan uit, en ook ‘Worthy is the Lamb’ (Waardig is het Lam’).

 

In de middag zijn we weer te gast bij ‘The Bride of Christ’ gemeente voor een 2e aanbiddingstraining. De zon schijnt fel deze keer wanneer we met Afrikaanse timing, te laat dus, arriveren. Godfrey Kwezi, een zeer gepassioneerd en getalenteerd aanbiddingsleider, neemt de honeurs waar en is al begonnen met een stukje onderwijs. 

Allereerst leid ik Epheziers 3 in: alleen samen kunnen we ontdekken hoe diep, wijd, lang en hoog de liefde van God is. 

Ik leg uit wat dit betekent voor het aanbiddingsteam: Je kunt de gemeente zo diep in Christus leiden als dat je samen als team diep bent gegaan. Hoe meer je de Heilige Geest als eenheid leert volgen als team, hoe meer je kunt ondersteunen wat de Heilige Geest wil doen in het midden van de gemeente. De Heilige Geest is uiteraard ook soeverein om uit te storten op de gemeente op ieder moment.

Dit is mijn persoonlijke kijk op Efeziers 3: 

Als ik zonde in mijn leven laat bestaan dan weerhoudt dat anderen ervan om dieper in Christus te kunnen gaan. Wat je meeneemt heeft effect op het geestelijk klimaat in het lichaam. Heiligheid en zonde beide.

We zingen ‘More love, more power’ en daarna zing ik spontaan de indrukken uit die ik ontvang, over de gemeente en de aanwezige mensen. Hoewel het lastig is om het keyboard te bespelen zonder een pedaal, ik doe mijn best en Godfrey vertaalt al zingend en herhaald zo wat ik zing in het Luganda. Het klinkt geweldig en zover ik weet heeft hij het fantastisch gedaan :). We hebben elk persoon gezegend met de zegen uit Efeziers 6. Een prachtige zonsondergang vergezeld ons terug naar ons verblijf.

 

DONDERDAG 5 APRIL 

Ik introduceer Johan’s volgende teaching over de terugkomst van Jezus bij ‘The Musika Arcade’ met het lied ‘One Word’. Dit lied gaat over het 5e zegel uit Openbaring 6. Ook zing ik Openbaring 6 spontaan uit.

 

Hierna geven we een aanbiddingstraining in een buurt van Kampala, bij de Gospel of Life. Int. ministries. Verschillende teams uit meerdere kerken zijn hier bij elkaar gekomen voor de training. Bij binnenkomst ervaren we dat de vrede van God op deze plek rust. Johan reist direct door om te preken op een universiteit.

We beginnen met gebed en de Heilige Geest raakt mij diep aan. Ik ervaar dat dit een belangrijk moment in de tijd is en ik begin de muzikanten en zangers aan te sporen om intentioneel te zijn: ‘Als je je pijlen nergens op richt, dan schiet je altijd raak’. Ik kom steeds meer in de flow van het connecten met de mensen en het onderwijs geven. Ik deel mijn persoonlijke getuigenis over het wachten op God in de bediening, hoe een meester te zijn in dienstbaarheid, en de noodzaak van eenheid in een team. 

Met Q&A weet ik precies wat er leeft, wat de vragen zijn en waarop ik het beste in kan haken. 

Na de training voeg ik me bij Johan op de universiteit en ik zing daar 1 lied. De meeste keyboard spelers die ik hier ontmoet gebruiken geen pedaal tijdens het spelen, ook al klinkt het alsof ze er wel een gebruiken. Voor mij is het lastig om zonder een pedaal te spelen, dus ik maak zoveel mogelijk dankbaar gebruik van de getalenteerde muzikanten.  We genieten deze avond van het gezelschap van onze nieuwe vrienden Henry,  Innocence en kleine Rennetta.

 

VRIJDAG 6 April

Vandaag is het laatste lunch uur. Tijd voor een selfie met de geluidsmensen en keyboard speler. 

Na de lunch vertrekken we voor een laatste worship training in een grote kerk, voor hun 5 worship teams.  Er zijn ook worship teams uit andere kerken aanwezig. Alweer een bijzonder mooie sessie waar we de vragen van de mensen beantwoorden. Ik deel over profetische aanbidding en een aantal mensen wil dit graag proeven en zien. Ik zing dus spontaan (een geestelijk lied) uit over een aantal mensen die zo een zegen van God ontvangen. God overgoot hen met Zijn liefde.

Direct na deze ontmoeting voegen we ons bij de ‘all night prayer’ waar studenten van verschillende universiteiten in een groot auditorium bij elkaar zijn gekomen. Dit duurt tot ongeveer 3 uur in de nacht, een bijzonder mooie tijd. 

Johan brengt het goede nieuws van Jezus’ liefde en verschillende studenten geven hun leven aan Jezus. 

Ik had de eer om een nieuw lied uit te zingen over iedereen, en ook de liederen ‘Good good Father’ en ‘I could sing of your love forever’, als antwoord op Johan’s spreekbeurt.

Honorable zegent de studenten door aanbidding te leiden en met hen te dansen. 

Godfrey bracht uitbundige vreugde de zaal in met zijn Worship Gospel dans feestje. Onvergetelijk!

 

ZATERDAG 7 APRIL

Honorable Judith geeft ons een rondleiding door het parlementsgebouw, en daarna volgt een lunch in een prachtig hotel, samen met Isaac, Sylvia, Eva en James. We voelen ons vereerd wanneer we horen dat honorable Judith normaal gesproken niet zo snel uit zou gaan in het centrum zonder haar bewaker.  


En dan rest er alleen nog souvenirwinkeltjes bezoeken om wat mee te nemen naar huis.

 

ZONDAG 8 APRIL 

 

Na een dag rust breekt de laatste ministry dag aan en Honorable Judith vergezelt ons.

De kerk waar Johan zal spreken is redelijk ver weg. 

Ik ga ook mee, maar verlaat de dienst voortijdig om naar Isaacs en Innocence’s voormalige middelbare school ‘Buddo Secondary’ te gaan om te spreken. Hier is het YRM zondag, YRM is Isaac’s jeugdbeweging. We pikken Innocence en Edith onderweg op. We zijn vreselijk laat, dus er is maar 10 minuten over om het verhaal achter mijn lied ‘Love everlasting’ te delen en het lied te zingen voor de studenten. Ook zing ik nog ‘Forever You are faithful’,  waarbij ze mee kunnen zingen. Isaac deelt over YRM  en nodigt de leerlingen uit om daar deel van te worden. We bidden voor een aantal tieners en dat is toch wel het meest mooie wat je kunt doen. Prachtig. Het was kort, maar heel bijzonder dus ik ben blij dat we gegaan zijn.

 

We lunchen bij Honorable thuis. Ze is er niet, de plicht roept, maar met onze koffers en al voegen we ons bij haar bij ‘Pope Paul’ voor onze laatste ontmoeting, een gember thee en om afscheid te nemen van elkaar. Helaas is er geen tijd meer om naar prayer mountain te gaan dus we vertrekken om onze vlucht te gaan halen.

DAG MOOIE NANA, PRETTY, DAG OEGANDA! 

Contact

© 2023 SONmusic All Rights Reserved

Terug naar boven